Aula de Cocina


slide4

Food markets in all large towns have provided meeting places since the days of the Romans and retain to this day their essence as a gathering point for people from the town’s different neighbourhoods. Markets are inextricably linked to the sale of fresh, quality meat, fish, vegetables, fruits, etc. They are an integral part of the business of promoting a love of good cooking in local communities.

These circumstances led to the creation, in 2005, of the Kitchen Classroom, a space designed for lovers of good food. The idea was to offer shoppers something extra which would help them with their daily menus and in preparing food for special occasions.

Once a month on a Thursday, shoppers have the chance to join master classes where chefs and nutritionists reveal their secrets. Past teachers range from Michelin star chefs, such as Elena Arzak, through students from the local catering college, to regular shoppers at the market, all of them ready to share the enjoyment of cooking good food.

Los Mercados de Abastos ya en tiempos de la antigua Roma eran un lugar de encuentro presente en las principales urbes. En la actualidad mantienen esa esencia de punto de reunión de los vecinos de los barrios de las ciudades en las que están establecidos. Los Mercados están inevitablemente vinculados a la venta de productos frescos perecederos y de calidad como carnes, pescados, verduras y frutas, etc. y suponen un negocio que fomenta el amor por la buena cocina en las comunidades locales.

En este sentido en el año 2005 creamos el Aula de Cocina, un espacio pensado para los amantes de la gastronomía. Con él se busca ofrecer un servicio más a los clientes, ayudarles a preparar los menús diarios y los platos para los días más especiales.

Un jueves al mes, se ofrece a los clientes un espacio en el que recibir clases magistrales de cocineros y nutricionistas que descubren sus secretos. Por este espacio han pasado desde cocineros con estrellas michelín como Elena Arzak, hasta alumnos de la escuela de hostelería e incluso propios clientes, todos compartiendo su gusto por la gastronomía.


slide5


Slide1

Slide6

Slide2

Slide7


slide10