Concurso Navarro de Txistorra


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Each year, the Navarra Txistorra Contest is held in Pamplona. Txistorra is an artisanal sausage that is typical of this region in northern Spain. The most important Txistorra makers in the area are present at this contest and their products are judged by a panel of experts comprising gourmets, Michelin Star chefs and food technology specialists. Their task is to consider a series of product characteristics in order to decide on the best Txistorra. One of the points considered is the way in which the sausage is tied with string. An artisanal method must be used for tying the sausage and it is precisely this detail that we have taken to develop the image for the 2012 Contest. This string is present in the image design and is used as a graphic element to separate the different reading levels for the poster, invitations, tickets and other items.

Cada año tiene lugar en Pamplona el Concurso Navarro de Txistorra. La Txistorra es un embutido artesanal típico de esta región del norte de España. A este concurso se presentan los más importantes elaboradores de la zona y sus productos son valorados por un jurado especializado compuesto por gastrónomos, cocineros con Estrellas Michelín y especialistas en tecnología de los alimentos. Su labor consiste en estudiar una serie de características del producto para decidir cuál de todas las Txistorras es la mejor elaborada. Unos de los criterios que se tienen en cuenta es el atado con una cuerda del embutido. El atado debe ser artesanal y es precisamente en este detalle en el que nos fijamos para el desarrollo de la imagen del Concurso de 2012. Dicha cuerda está presente en el diseño de la imagen y se emplea como elemento gráfico de separación de los diferentes niveles de lectura del cartel, invitaciones, tickets y demás piezas.


Cartel1b

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